50 Nijansi Pive

Banjalučko Udruženje tetaka zavapilo: Bezobrazni komšija je prevršio svaku mjeru!

Čvrsto i odlučno „NE!“ su rekle članice banjalučkog Udruženja tetaka, mirnim okupljanjem ispred Narodne skupštine Republike Srpske.

„Tetke“ su se danas okupile kako bi skrenule pažnju na sistematsko zloupotrebljavanje institucije tetke od strane različitih društvenih skupina, kao i negativnog stava o tetkama, koje su, kako članice Udruženja kažu, dehumanizovane i pretvorene u objekte.

Najveću zamjerku su imale na ponašanje Udruženja Bezobrazni komšija, koje mahom okuplja ljubitelje stajanja kraj rakijskog kotla i zadirkivanja djece po komšiluku.

„Članovi udruženja Bezobrazni komšija već godinama djeci naših sestara i braće predstavljaju tetke kao nešto što se može dati, kao da je tetka predmet koji nema svoju volju! Nama se takva retorika ne dopada i mislimo da to urušava dignitet našeg pokreta i dignitet tetke kao institucije. Zato smo odlučile da ovim mirnim okupljanjem iskažemo svoje nezadovoljstvo, a u pripremi je i inicijativa koja će ići pred poslanike“, izjavila je Milka Ljubitetka, predsjednica Udruženja tetaka Banjaluke.

Kako nezvanično saznajemo, Udruženje tetaka će uputiti inicijativu da se iz svakodnevne upotrebe izbace tipične komšijske fraze „je*em li ti tetku“ i „mali, oćeš mi dati tetku?“

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar