50 Nijansi Pive

Radnici iz Vlade masovno traže prekvalifikacije

Istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu u Tokiju otkrilo je da su stanovnici Bosne i Hercegovine peti po redu narod koji najviše vremena dnevno provede u sjedećem položaju. Rezultate su najozbiljnije shvatili radnici u zgradi Vlade Republike Srpske, koji mahom traže da se prekvalifikuju i rade poslove koji se ne mogu obavljati sjedeći.

U studiji koja je objavljena na ovom univerzitetu navodi se kako sjedenje povećava rizik od brojnih oboljenja, među kojima su bolesti krvnih sudova, problemi sa kičmom, artritisom i gojaznošću. Navodi se i kako sjedenje povećava rizik od preuranjene smrti, pa su zato pravnici i ekonomisti iz zgrade Vlade požurili da promijene svoja zanimanja.

Iz Privredne komore RS su nam rekli kako je primjećen povećan broj zahtjeva za otvaranje malih preduzeća, automehaničarskih i bravarskih radnji, pekara te kafića, a sa Biroa za zapošljavanje u Banjaluci smo dobili informaciju kako se sve više ljudi sa VSS prijavljuje u nadi da će dobiti posao u nekoj od brojnih fabrika Republike Srpske.

Iz ministarstva zdravlja pozdravljaju ovaj potez velikog broja radnika iz zgrade Vlade, jer, kako kažu, krajnje je vrijeme da počnemo da vodimo malo više računa o sopstvenom zdravlju, a redovna fizička aktivnost je ono što nam je svima neophodno da bismo bili zdravi.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar