50 Nijansi Pive

Uvodi se porez za ateiste?!

Predstavnici pravoslavne i katoličke crkve  u Bosni i Hercegovine su vladama entiteta podnijeli zahtjeve da se razmotri uvođenje poreza za ateiste, koji svojim nevjerovanjem oštećuju budžet za stotine milona konvertibilnih maraka, kako onaj crkveni, tako i onaj državni.

Naime, u zahtjevu se navodi kako ateisti ne krštavaju djecu, ne vjenčavaju se u crkvi, a popove ne angažuju čak ni za sahrane, čime je crkva debelo zakinuta. Isto tako, oni su naveli da “nevjernici” ne slave ni krsne slave i ostale vjerske praznike, zbog čega zakidaju samu državu, jer ne troše novac na poklone i proslave.

Prijedlog Crkve je da se, ukoliko se zakon o porezu na ateiste usvoji, te pare potroše za sklapanje novih ugovora sa kompanijama koje proizvode luksuzne automobile, te bi u znak zahvalnosti po jedan novi automobil poklanjali upravo vladama svojih entiteta.

Potpisnici ovog prijedloga za sada su katolička i pravoslavna crkva Bosne i Hercegovine, a podrška stiže i od strane islamske zajednice, koja je obećala da će čelnicima od svog dijela platiti godišnje karte za sve koncerte ilahija i kasida održane u FBiH. Međutim, podrška je izostala od strane jevrejske, mormonske i adventističke zajednice, jer jednostavno ne vjeruju da će ostali održati svoja obećanja.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar