50 Nijansi Pive

Na Manjači osnovana prva rep grupa

„Ništa beton i gradski asfalt, bajo moj, samo makadam i rodna gruda. Mi smo ti budućnost repa“, govori za 50 nijansi pive Vojkan Vulin, umjetničkog imena Trupac.

Trupac je, kako sam kaže, manjački Tupac. Njegove komšije iz mjesta Goleši nam to nisu mogle potvrditi, ali je većina njih, uz opasku da ne znaju za tog fudbalera, nagovijestila da Trupac svoj nadimak sigurno duguje i činjenici da radi na pilani.

„Nismo još uvijek poznati u kraju“, pravda se Trupac, „još radimo na prvom albumu. Al’ kad to izađe, bajo moj, to će biti 10 novih pjesama, 10 novih hitova, kako kaže kralj Đus.“

Trupac je predvodnik grupe Brothers From The Hood, prve rep grupe na planini Manjači, koja će se za domaće tržište zvati Braća iz KUD-a. Pored Trupca, Braća iz KUD-a su pastir Milojica Makivić, poznatiji kao Čova Čoban, iz Stričića, te Trivun Trivić zvani TeTejac iz Gornjeg Ratkova, po zanimanju mještanin.

Njihov prvi album zvaće se „Elitni obredi“, i predstavljaće beskompromisno ukrštanje tradicije sa gangsterskim repom.

„To je potpuno novi pravac, gangsta folk, koji pogađa u srž. Hvatamo se u koštac sa gorućim temama sa našeg vrelog makadama – od pjesme ‘Unuci Manjače’, u kojoj udaramo kontru velikanima manjačke estrade, preko žestoke ‘Drž’ se svoje livade’, u kojoj brutalno prozivamo nesposobne čobane iz Dujakovaca, pa do ‘Dobro doš’o u Zadrugu’, stvarčine u kojoj opisujemo ludi noćni život našeg kraja“, otkriva Čova Čoban.

Izjavu TeTejca nismo mogli da dobijemo, jer je u vrijeme naše posjete bio ispred lokalne zadruge. Kako nam je rečeno, on već vrši istraživački rad za novi materijal, koji će se zvati „Kolo Loco“.

Zato jesmo saznali kako su Braća iz KUD-a već dogovorila prve nastupe, na Danima kosidbe u Kolima i u eminentnom lokalu pokraj autobuske stanice u njemačkom Klagenfurtu.

„Poderaćemo tor-ša, bajo moj, poderat’“, poručio je za kraj Trupac.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar