50 Nijansi Pive

Direktori javnih preduzeće zadovoljni svojim platama: Ne pristajemo na povećanja!

Na inicijativu stanovnika Republike Srpske koji su danima pisali pisma i ulagali žalbe na visinu plata direktor javnih preduzeća koje bi, po njihovom mišljenju, trebalo da budu više jer su njihovi poslovi jako odgovorni, povela se rasprava i u državnim institucijama, a direktori su se zahvali narodu i poručili im da ne brinu.

-Mi smo dirnuti inicijativom građana, ali ovim putem želimo da poručimo svima kako smo zadovoljni svojim platama jer smo svejsni da su vremena teška i snalazimo se sa onim što imamo, rekao je jedan od direktora koji je prisustvovao ovoj raspravi.

Većina direktora javnih preduzeća iz cijele Republike Srpske su se složili sa konstatacijom naroda kako su njihove plate male u odnosu na odgovornost posla koji obavljaju, ali da se apsolutno ne slažu sa povećanjima dok se stanje u državi ne promijeni. Eventualno bi pristali da im se doda po 100 konvertibilnih maraka na postojeće bonuse koje dobijaju dva puta godišnje i ništa više ne dolazi u obzir.

-Mi smo zaista spremni da se žrtvujemo i da još neko vrijeme živimo sa ovako niskim primanjima dok ne pođe kriza koja već godinama traje u cijelom svijetu. Znamo da su nam plate male, ali nije važno kolika je plata, samo da je redovna, rekao je jedan od direktora koji nije htio da otkriva svoj identitet jer nije htio da se zamjeri poštenim građanima naše države.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar