50 Nijansi Pive

U Švedskoj postoji muzej promašaja!

U švedskom gradu Helsingborgu juče je otvoren Muzej promašaja u kojem će se na jednom mjestu naći mnogi proizvodi koji nisu našli put do tržišta.

Kupci očigledno nisu bili oduševljeni zelenim Hajncovim kečapom, smrznutim lazanjama marke Kolgejt, Koka-koli sa ukusom kafe.

Zbog toga će se ti predmeti zajedno sa mnogim drugim naći u Muzeju promašaja koji je osmislio kustos i klinički psiholog Samuel Vest, prenosi AP.

“Znamo da 80 do 90 odsto inovativnih proizvoda ne uspije i nikad ne čujete za njega, ne vidite ga, ljudi ne pričaju o tome. Ako postoji nešto što možemo učinimo sa tim jeste da izvučemo pouku iz tih promašaja”, kaže on.

Mnogi predmeti u muzeju pokazuju pokušaje kompanija da diversifikuju svoj brend.

Jedan od takvih primera je Harli-Dejvidson, čuveni proizvođač motocikala, koji je sredinom 90-tih godina lansirao toaletnu vodu za muškarce koja će se naći na izložbi neuspjelih proizvoda.

“Fanovi su je mrzili. Oni su pravili i božićne ukrase, barbike, razne stvar sa logom Harli-Dejvidsona i time su trivijalizovali taj brend”, kaže Vest.

Na izložbi će se naći i društvena igra Donalda Trampa pod nazivom “Vratio sam se a ti si otpušten” iz 90-tih godina.

U ovoj igri, svojevrsnoj kopiji Monopola, igrači koriste velike figure označene slovom “T” i Trampove dolare za kupovinu Trampovih nekretnina.

Biće prikazani i visoko-tehnološki proizvodi poput Guglovih naočara koje su, kako kažu organizatori, napravljene prije svog vremena, što je slučaj i sa još nekim tehničkim inovacijama.

Izvor: Blic

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar