50 Nijansi Pive

Postavljen kamen temeljac za prvu zidanu kuću u Budžaku

Nakon velikog zemljotresa koji je Banjaluku zadesio 1969. godine u većini naselja su napravljene privremene barake, a u tome svakako prednjači naselje Budžak koji su barake prihvatili kao životni stil i zato je kao jedan od značajnijih događaja u Banjaluci obilježeno postavljanje kamena temeljca za prvu zidanu kuću u Budžaku, još od zemljotresa.

Ovaj svečani događaj ispratile su sve medijske kuće našeg grada, a sve je prošlo u svečanom raspoloženju, baš kako i dolikuje. Kamen tmeljac je postavio predsjednik MZ Budžak, zajedno sa budućim vlasnikom koji nije mogao da sakrije uzbuđenje.

-Cijela moja porodica živu Bužaku decenijama, ne znam ni sam koliko je to pokoljenja. Od velikog zemljotresa postalo nam je tradicija da živimo u barakama iako smo imali uslove da napravimo pravu kuću, ali znate kako kažu k’o se jednom o mlijeko opeče i u jogurt duva, tako da nikada nismo smogli hrabrosti za tako nešto. Kada sam svojim roditeljima, babi i djedu zaopštio da planiram sagraditi pravu kuću, u početku su bili preplašeni, nisu mi dali stoodstotnu podršku, a kasnije su popustili, jer su shvatili da neću odustati od svoje namjere, rekao je okupljenim medijima Ivan Barak.

Komšije i prijatelji ovog mladog čovjeka su pomalo sa zadrškom posmatrali cijeli ovaj događaj jer kako kažu barake su ono što Budažk čini posebnim i odvaja od ostalih kvartova Banjaluke: barake, buvljak i autobuska stanica i boje se da će naselje izgubiti šarm ako i ostali nastave slijediti primjer mladog Ivana.

-Razumijemo mi da on želi kuću koja nema rok trajanja, ali isto tako se plašimo da bi zidane kuće mogle pokvariti imidž koji smo mi barakama izgradili. Nas su barake nekako zbližile, izgradile kao ljude i iskreno se nadam da će ova kuća ostati izuzetak, izjavio je jedan od stanara Budžaka koji e želio ostati anoniman jer ne želi da bude etiketiran kao hejter u medijima.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar