50 Nijansi Pive

Tužio ljekara jer nije primio mito

Prava drama se prethodne nedjelje odigrala na UKC. U pratnji sina, u dijagnostički centar došla je starija žena s namjerom da uradi snimanje glave. Međutim, procedura nije išla glatko. Prema riječima sina, povrijeđena su njihova osnovna ljudska prava, pa su odlučili da tuže ljekara i bolnicu.

-Doveo sam majku na snimanje glave, međutim, rekli su joj da slobodan termin ima tek za 7 godina i 4 mjeseca. Pošto nam se nije dalo čekati, ja sam po običaju otišao kod jednog od ljekara da to sredimo da bude danas i izvadio pare i miloštu. Iako sam pripremio debelu kovertu, i bio manji od makovog zrna, pun poštovanja i sav ponizan, on je nonšalantno odbio, a termin pomjerio za sljedeću sedmicu. Svima daju priliku da časte doktora, a on se našao praviti pametan. Zato sam odlučio da ga tužim zbog nanošenja duševne boli. I njega, i bolnicu. On meni nije dozvolio da ostvarim svoje ljudsko pravo, da dam kovertu. Zamislite kakvu sramotu će zbog ovoga trpjeti moja porodica. Svi u selu će pričati kako od nas doktor nije htio uzeti pare, kao da smo rđavi, a ne poštena familija, ispričao je uznemirani Milomir S.

Na priču se nadovezala i njegova majka, koja kaže da ovako za vrijeme Tita nije bilo.  

-Poranili smo ujutru, zaklali pijetla, skinuli iz pušnice najljepšu šunku, spremili litru rakije što čuvamo za unukovu svadbu, digli pare sa štedne knjižice, sve to popakovali, da bi on na to sve rekao da ne treba. Zamislite vi kakvi ljudi ovdje rade, bez zere duše i srca. I to da me liječi? Ne daj bože nikome, kaže Marica S.

Iz UKC ističu da još uvijek nemaju dovoljno informacija o ovom događaju, ali ukoliko se utvrdi da je priča istinita, ljekar će biti suspendovan, a mito će primiti onaj ko dođe na njegovo mjesto.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar