50 Nijansi Pive

Vilsonova proglašena najatraktivnijom lokacijom od strane farmaceuta!

U Sijetlu je prije nekoliko dana održan svjetski kongres farmaceuta na kome je proglašena najatraktivnija lokacija za otvaranje apoteke, a upravo ta laskava titual pripala je Vilsonovoj ulici koja se nalazi na Mejdanu.

Iz prestižnog udruženja farmaceuta kažu da su do ovog zaključka došli na osnovu iscrpnog istraživanja koje je obuhvatilo potražnju lijekova i medicinske opreme po broju stanovnika i došlo se do zaključka da je Vilsonovo apsolutni broj jedan u svijetu, posebno kad je u pitanju potrošnja vate, špriceva, medicinskog alkohola i lijekova za smirenje te jakih analgetika.

Broj apoteka koje se trenutno nalaze u ovoj ulici nisu u mogućnosti da zadovolje potrebe stanovništva pa se u skorije vrijeme planira otvaranje jedne od najvećih i najbolje opremljenih apoteka na Balkanu koja bi trebalo da radi 24 sata jer je istraživanje tržišta pokazalo da je jedna takva neophodna.

Stanovnici Vilsonove kažu da su polasakani što je udruženje farmaceuta preopoznalo njihov potencijal jer se oni u posljednjih nekoliko decenija zaista trude da budu u samom vrhu kad je u pitanju potrošnja lijekova i medicinskih sredstava, ali da su u deficitu sa apotekama te apeluju na vlasti da ulažu u ovaj problem.

-Mi trenutno imamo samo tu jednu apoteku koja nama nije dovoljna, drago nam je da se čak u dalekoj Americi prepoznao naš potencijal i sigurni smo da će to privući investitore. Moj unuk je bio presrećan kad je čuo da će se u našoj ulici otvoriti apoteka koja će raditi non-stop, izjavio je penzioner koji u Vilsonovoj živi decenijama.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar