50 Nijansi Pive

Revolucionarno otkriće: U NSRS pronašli rješenje za nestašicu pitke vode

Ne posljednjem zasijedanju Narodne skupštine Republike Srpske došlo se do nevjerovatnog otkrića koje bi moglo riješiti nestašicu pitke vode u cijelom svijetu.

Poslanici Narodne skupštine su u pauzama od rješavanja krucijalnih problema države uspjeli da riješe čak i jedno od gorućih svjetskih problema, a riječ je o nestašici pitke vode, koja prijeti da izazove pravu ekološku katastrofu, posebno u Afričkim zemljama.

Slijedeći primjer Američkih i Ruskih astronauta koji na svemirskim stanicama prave pitku vodu od urina ili znoja, oni su osmislili čarobni štapić kojim će sve vode na svijetu moći pretvoriti u pitke. Iako je ideja još u povoju, oni imaju jasnu viziju kako štapić treba da izgleda da bi bio funkcionalan.

Za ovaj izum interesovanje je već pokazala NASA, ali kako je izjavio predsjedavajući Narodne skupštine, oni nisu raspoloženi da prodaju svoj patent dok ga ne usavrše do najsitnijih detalja, a tada bi se moglo razmišljati o aukciji.

On je izrazio zadovoljstvo time što poslanici imaju nevjerovatna saznanja kad je nauka u pitanja te da nije bio svjestan kapaciteta koji imamo. Naglasio je da im povremeno da zadaću, da pročitaju Politikin zabavnik ili prelistaju Vikipediju, a ovo je dokaz kako oni svoje zadatke redovno obavljaju.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar