50 Nijansi Pive

Čudo u Banjaluci: Iz vaskršnjeg jajeta se izleglo dekupažirano pile

Jutros se u Banjaluci desilo čudo. U redakciju nam se prije nekoliko trenutaka javila Milica Salavetić, direktorka istoimene firme koja je ove godine dobila povelju Privredne komore RS za najkreativnijeg preduzetnika, kako bi nam prepričala nesvakidašnji događaj. 

-U saradnji sa Mirom Cirkonijević proteklog petka i subote sam farbala i šarala vaskršnja jaja. Kako smo mi kreativni preduzetnici, trudili smo se da jaja budu što ljepše našarana, tako da smo koristile neke od tradicionalnih tehnika kao što su dekupaž, balajaž, ombrenaž i mnoge druge. Znate, to je sada baš moderno i svjetski. U Americi se već godinama radi i nadogradnja jaja, kvarcanje, konturisanje, oblaganje Svarovski kristalima, perlama i zlatnim listićima, dok je kod nas to prilično primitvno, jer kako čujem, žene još uvijek farbaju jaja lukovinom, Bože me oprosti, kao da smo u 18. vijeku. Uglavnom, da ne pobrkate, ta jaja nisu za jelo, muž juče krenuo da se potuca sa kumom, kad ga nisam ubila. To je dekoracija. I to je stajalo na stolu juče cijeli dan, svi smo u to gledali. Ništa čudno se nije dešavalo do jutros. Ustala sam iz kreveta, ušla u dnevni boravak, kad iz korpe sa jajima nešto pijuče. Ja priđem bliže, a ono tamo sjedi malo pile, dekupažirano od kljuna do pete. Vaskrslo, šta li – ispričala je uzbuđeno Milica.

O ovom nesvakidašnjem događaju svjedoče i mnogobrojne komšije koje se od ranog jutra okupljaju u domu Salavetića da vide pile. O svemu je obaviještena i Veterinarska komora RS, a u toku dana se očekuje izlazak dežurnog veterinara na teren kako bi se utvrdilo o kakvom fenomenu se tačno radi.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar