50 Nijansi Pive

Banjalučani nezadovoljni grbom: Umjesto Kočića stavite Muju i ćevape!

Nakon što je usvojen novi izgled grba Banjaluke, našoj redakciji javio se veliki broj nezadovoljnih Banjalučana u nadi da ćemo im pomoći da utičemo na vlasti da ipak odaberu neki drugi izgled grba.

Prema riječima jednog od čitalaca, danas malo ko zna ko su Kočić ili Tisa, pa predlaže da se njihovi likovi zamijene nekim od istaknutih Banjalučana kao što je Zoka iz Kvin estrade, a umjesto jazavca da se stavi dinosaurus sa Kastela.

 -Ja sam mislio da je cilj da imamo modernu Banjaluku i moderna obilježja, a grb izgleda nekako staro. Pošto je Banjaluka poznata kao grad u kom ima baš dosta DJ-eva ja bih umjesto krune stavio neke dobre slušalice, a u njima fotoaparat, jer imamo i dosta fotografa, napisao nam je Mišo Heraldić.

Portalu se javila i jedna djevojka koja ističe kako na grbu nema ništa prepoznatljivo i ovom prilikom je predložila da se na krunu umjesto Banskog dvora stavi Mek Tir pab jer više ljudi posjećuje pab nego Banski dvor. Takođe, jedan od njenih prijedloga je da se umjesto Tise Milosavljevića, stavi slika Muje kako drži porciju ćevapa.

Osim njenog, dobili smo prijedlog i grafičkog dizajnera.

-Ti heraldičari, to su stari ljudi, ja ne znam uopšte kako ta nauka nije izumrla. To je trebao odraditi neki dobar grafički dizajner, pa da se tu malo odradi kerning, sredi kompozišn, malo pečuje, liding griduje i lejeruje, tako da imamo savremen grb, a ne ovo ovako rustikalno, prokomentarisao je Milan Dizajnerac.

Ukoliko i vi imate prijedloge kako bi grb grada trebao da izgleda, ostavite nam u komentaru, a mi ćemo se potruditi da svi prijedlozi stignu do GU.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar