50 Nijansi Pive

Priručnik: Kako preživjeti među Slovenima

Slavenski narodi su onima sa Zapada uvijek bili mrvicu čudni, drugačiji i naravno samo svoji. Mi smo pronašli blog čovjeka po imenu Wilk Vatroslawski koji je napisao vodič za sve strance koji dolaze među Slovene uz napomenu da Sloveni nisu ni malo jednostavni, ali ako se budete tačno pridržavali napisanih pravila ne bi trebalo da imate problema.

On je u svom blogu izdvojio svega nekoliko jednostavnih pravila, ali kad ih pročitate biće vam jasno da nas je prozreo i da nas poznaje dovoljno.

Uvijek morate djelovati snažno

Posebno ako ste muškarac uvijek morate djelovati snažno. Vašu snagu stalno će testirati drugi muškarci, žene, djeca… Onog trenutka kad pokažete neku slabu tačku izgubićete poštovanje.

 

Kad vam ponude alkohol, uvijek prihvatite

Rakija ili neko drugo alkoholno piće je znak dobrodošlice i zato nikad ne odbjajte ako vam se ponudi. Odbijanje pića kod Slovena je jedna vrsta uvrede, a to sigurno ne želite.

 

Ako vam baba ponudi voćku uvijek uzmite

Ako odsjedate u ekom privatnom smještaju koji se nalazi u ruralnom području sasvim izvjesno ćete sresti nečiju babu koja će vas ponuditi jabukom ili nekim drugim voćem. Ne odbijajte. Babe ne prihvataju ne kao odgovor kad je hrana u pitanju i hraniće vas do tačke kada više ne budete mogli disati.

 

Uvijek se složite sa lokalnim patriotama

Turistima uglavnom prilaze lokalci jer su im zanimljivi. Sasvim je izvjesno da će vas pitati šta mislite o stanju u njihovoj državi. Najbolji savjet koji možete dobiti jeste da se uvijek složite, ne raspravljate.

 

Pokušajte biti opušteni

Nemojte biti uštogljeni i ozbiljni, ne ponašajte se kao da ste došli na nečiju sahranu. Jednostavno se opustite, pijte alkohol, zabavite se, šalite se i uživajte.

 

Slovenske žene su prelijepe, ali ih ne možete imati

Na samom kraju ovog tutorijala se navodi da su nae žene lijepe i zanimljive, da će sa turistima popiti jedno ili dva pića, ali da ih je gotovo nemoguće osvojiti.

Kako vama zvuči sve ovo, da li nam je pronašao žicu?

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar