50 Nijansi Pive

Pobuna među budistima iz MUP-a RS: Dajte nam prostor za molitvu

Nakon što su čuli vijest da UKC Paprikovac planira otvaranje sobe za molitve, brojni budisti zaposleni u MUP-u Republike Srpske su odlučili da se za isto izbore na svojim radnim mjestima.

S obzirom na to da banjalučka policija važi za miroljubive, pune razumijevanja te da koriste veoma blage, gotovo iscjeljujuće, prije svega nenasilne, metode većina službenika je vremenom prešla na budizam i sada traže svoja prava, odnosno mjesto gdje će svakodnevno moći obavljati budističke obrede.

Među policajcima se nalaze i brojni članovi Hare Krišna sekte koji uglavnom tradicionalnim mantranjem izvlače priznanja od prestupnika.

Policajci smatraju da će svakodnevno klanjanje Budi biti od velike pomoći te da će značajno uticati na obavljanje posla, u pozitivnom smislu. Oni su uvjereni da će se ukoliko oni budu smireni i duhovno ispunjeni to projektovati na građane pa će se stopa prekršaja smanjiti, baš kao što zbog sveštenika u UKC neće više biti nestašice paracetamola, infuzije, citostatika i zavoja.

Mirna Šoja je novinarima na konferenciji za štampu povodom ove pobune radnika izjavila kako će zahtjevi štrajkača vjerovatno biti prihvaćeni, te da je već naručena jedna velika statua Bude sa Tajlanda i oni su spremni da urade sve što je u njihovoj moći da izađu u susret kolegama budistima kojih je sve više.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar