50 Nijansi Pive

Zaposleni u RTRS-u odriču se 60% plate. Otkrijte u čiju korist!

Niste nam trebali reći kolike su im plate. Strašno nas je pogodilo sve ovo. Dok nismo imali pojma o tome, bilo je lakše – samo su neke od poruka zaposlenih u RTRS-u na skupu podrške Miroslavu Lazanskom i Mati Đakoviću koji je održan na parkingu zgrade Vlade.

Postavljeno je pitanje da li je u redu da zaposleni u RTRS uopšte primaju plate, sve dok se pomenutom dvojcu plaća mizernih 1600 – 1700 maraka za sav njihov rad. Na kraju je postignut kompromis po kome su oni društveno najodgovorniji dali otkaze i donirali čitave plate, dok su ostali donijeli odluku da u narednih 15 godina na račun Lazanskog i Đakovića uplaćuju po 60% iznosa svog mjesečnog dohotka.

– Znate li vi koliko su njih dvojica do sada učinili za Republiku Srpsku? Ovo je sramota. Dno dna. Ali dosta je bilo, konačno su i zaposleni u RTRS-u pokazali da imaju kičmu, pamet i volju da mijenjaju stvari na bolje – kaže jedna od urednica informativno zabavnog programa.

Učesnici skupa postavili su pitanje zašto se ne ispita kolike su plate na BN televiziji, a pred sam kraj, zamalo se desio incident. Na istom mjestu, okupili su se zaposleni RTRS-a koji protestuju zato što niko od opozicije nije tražio platnu listu Veselina Gatala, čime je ovo poznato TV lice diskriminisano u odnosu na Lazanskog i Đakovića. Sve je na sreću ostalo na razmjeni ružnih riječi između dvije grupe.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar