50 Nijansi Pive

Otvara se konkurs za biranje najnovije krize u Bosni i Hercegovini!

Vlasti na svim nivoima Bosne i Hercegovine raspisale su konkurs u potrazi za novom krizom koja bi mogla potresti region u narednih nekoliko mjeseci. Oni su se na ovaj korak odlučili u nedostatku sopstvenih ideja, a ako želite konkurisati javite sa na jedan od mejlova koje su ostavljeni na sajtovima Vlada RS i Federacije BiH.

U konkursu mogu da učestvuju apsolutno svi, bez obzira na stručnu spremu, zanimanje i položaj u društvu, važno je samo da znaju koristiti mejl i da su koliko – toliko pismeni.

Nakon debakla sa revizijom tužbe koja je tek malo uzdrmala narode u BiH, naše su vlasti odlučile da je vrijeme za pravu krizu koja će dovesti u pitanje sve na čemu se dosad radilo.

– Novi izbori su 2018. godine, mi za to vrijeme moramo smisliti neku novu krizu koja će izazvati netrpeljivost među Srbima i Bošnjacima, ovoga puta malo aktivnije bi se mogli uključiti i Hrvati koji se nekako uvijek drže po strani što uopšte nije u redu. Jedino što oni potenciraju je taj treći entitet koji, budimo realni, više nikoga ne dotiče, rekao je Bakir Izetbegović u posljednjem obraćanju novinarima koje je održao zajedno sa srpski članom predsjedništva Mladenom Ivanićem.

Ivanić je naglasio da oni ukoliko žele ostati na vlasti moraju izazvati novu krizu jer nemaju vremena sad da ispune svoja predizborna obećanja iz 2014. godine te izrazio nadu da će im građani izaći u susret. Isto tako uvjeren je da će kriza pomoći ljudima da zaborave na svoje svakodnevne probleme, besposlicu, besparicu i glad. Tako da nam je dobra kriza svima u interesu.

U obzir će se uzimati prijedlozi koji budu sadržali neke od sljedećih stavki:

  • Vjersku i nacionalnu netrpeljivost
  • Dovode u pitanje postojanje jednog od entiteta
  • Povezuju BiH sa ISIS-om
  • Ratnohušačke poruke
  • Ukidanje dejtonskog sporazuma

Na kraju su dodali da je na građanima da razrade teme kako ih mašta bude vodila, a prvih najboljih pet koji će biti objavljeni krajem juna ove godine će ući u drugi krug. Za pobjednika je predviđena i nagrada u vidu pozicije u nekoj od državnih institucija koju će sam birati prema svojim afinitetima.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar