50 Nijansi Pive

Zagreb: Za dimnjak spremni!

Već decenijama se posljednjeg vikenda februara u Zagrebu održava tradicionalna šetnja dimnjačara i na taj način se obilježava dolazak proljeća te završetak sezone čišćenja dimnjaka. Ništa drugačije nije bilo ni ove godine.

Dimnjačari su zajedno sa svojim pratnjama, poklonicima i istomišljenicima u velikom broju izašli na ulice Zagreba u prepoznatljivim uniformama crne boje, kao pravim vijesnicima novog proljeća, na brdovitom Balkanu.

U ime dimnjačara, na skupu je govorio Dimko Garević koji se ovim putem zahvalio svojim sugrađanima što su ih tokom cijele zime primali u svoje domove, dopuštali im da redovno čiste njihove dimnjake i naglasio kako još uvijek ima nade za Hrvatsku jer većina u svojim domovima ima peći na drva, ne na struju.

Šetnji je prisustvovao veliki broj građana koji su se držali za dugmad dok je povorka prolazila, a nije moglo proći ni bez poznatih dimnjačarskih povika “za dimnjak spremni” i “u boj u boj za dimnjak svoj”.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar