50 Nijansi Pive

Banjaluka odbila Wizzair zbog gužve u Mahovljanima

Niskobudžetna avio kompanija Wizzair se nedavno iz prve ruke uvjerila da za njih na banjalučkom aerodromu jednostavno nema mjesta usljed brojnih letova koji se svakodnevno odvijaju na aerodromu i da je to jedini razlog zbog koga još uvijek nije potpisan ugovor između našeg grada i ove kompanije iako su oni smatrali da je riječ o nekom ličnom animozitetu.

U to kolika je gužva na našem aerdoromu iz prve ruke imao je prilike da se uvjeri i pilot jednog njihovog aviona kada je prinudno morao da sleti u Mahovljane zbog vremenskih neprilika.

– Mi u svojim avionima imamo čak i posebne softvere koji nam pomažu da ateriramo na malim prostorima, ali je u Mahovljanima bila tolika gužva da jednostavno nismo bili u mogućnosti da sletimo nekoliko sati, umalo nismo ostali bez kerozina. Jedna od opcija nam je bila i da sletimo na krov Boske, izjavio je pilot ove kompanije.

Direktor banjalučkog aerodroma je izjavio kako Wizzair već duže vrijeme uporno pokušava da napravi ugovor sa njima, ali da im jednostavno ne mogu objasniti da je promet toliki da jednostavno nema slobodnih termina za slijetanje niti za uzlijetanje.

-Napokon su se uvjerili da ono što pričamo pije vode, i da mi jednostavno nemamo gdje da ih uguramo. Čuo sam da postoji opcija da se povremeno obavi neki let sa vrha Boske, ali to nije moj domen i ja nisam upućen u detalje.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar