50 Nijansi Pive

Nije govno već konceptualna umjetnost na ulicama Banjaluke

Banjalučko Udruženje vlasnika pasa odlučilo je da svoje sugrađane počasti jednom izložbom kakva se vrlo rijetko viđa u svijetu, a pogotovo u urbanim sredinama. Prema riječima jednog od organizatora, Spasoja Jazavičara, radi se o konceptualnoj umjetnosti koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

-Banjaluka je zaista specifična, imamo veliki broj izlagača u ovoj oblasti, a riječ je o izložbi različitih oblika psećeg izmeta. Moram napomenuti da je ovaj projekat kompleksan i da u njegovom stvaranju učestvuje veliki broj pasa i njihovih vlasnika, istakao je Jazavičar.

On nam je još otkrio da su pripreme za izložbu počele prije petnaestak dana, nakon topljenja snijega.

– Nismo bili sigurni kako će Banjalučani reagovati na izložbu pa smo prethodnih dana vršili eksperiment sa postavljanjem malog broja eksponata na različite lokacije. Primijetili smo veliki interes građana. Baš jutros sam vidio jednu gospođu kako vodi dijete za ruku, i prelazeći preko travnjaka stala je na eksponat. Podigla je ruke prema nebu i počela oduševljeno da ciči, a eksponat se svidio i mališanu koji je pokušao da ga uzme i stavi u džep. Srećom, gospođa ga je u tome spriječila, priča Spasoje, ponosni vlasnik haskija.

Kako se postavka nalazi na više lokacija, tačnije na 90% zelenih površina u Banjaluci i većini trotoara, gužva se ne očekuje. Svi zainteresovani izložbu mogu pogledati širom grada, a najviše eksponata će biti u užem centru, zatim u banjalučkim parkovima, kao i na igralištima za djecu.

-Odlučili smo da ulaz na sve lokacije na kojima pripremimo postavku bude besplatan. Posjetiocima bismo preporučili da ukoliko vode djecu, prvo ih nauče da se eksponati ne smiju dirati jer su osjetljivi, kao i da ponesu suve i vlažne maramice za brisanje obuće, u slučaju da zbog nepažnje u neki i ugaze, poručio je Spasoje.

Izložba će biti otvorena sve dok komunalna policija ne počne kažnjavati vlasnike pasa koji ne čiste za svojim ljubimcima.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar