50 Nijansi Pive

Pojavili se lovci na radare, policija u strahu

Grupa građana koja napada saobraćajne policajce, oduzima im radare i prodaje ih kao sekundarnu sirovinu, ove sedmice će loviti neoprezne saobraćajce u Banjaluci, Prijedoru i Doboju. Prema ustaljenom sistemu rada, lovci na radare prvo prođu nekoliko puta većom brzinom pored radara da se uvjere da je isrpravan, a onda koristeći nepažnju i umor policajaca, kradu radare i na stalcima ostavljaju tranzistore, miksere ili druge neispravne uređaje.

Tako je tokom januara procijenjeno da se u budžet slilo preko 60.000 maraka manje od kazni u odnosu na prethodni mjesec, da bi se na kraju ustanovilo da su saobraćajci više od pola mjeseca prestupnike “slikali” pokvarenim mikserom, ništa ne sumnjajući.

radar

-U početku nam je bilo malo čudno kako radar nikad ništa ne očitava, ali to smo pripisali povećanom oprezu vozača i kampanji koja je urodila plodom. Nakon 20-ak dana smo počeli da sumnjamo i tada je krenula detaljna istraga. Kada smo radar poslali na servis, detaljnim analizama utvrđeno je da je riječ o tranzistoru marke Sony iz ’89. godine. Trenutro radimo na rasvjetljenju ovog svirepog zločina i radimo sve što je u našoj moći da pronađemo počinioce, izjavila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar