50 Nijansi Pive

OTKRIVAMO: Zašto su novogodišnje rezervacije skuplje za muškarce nego za žene?

Posljednjih dana u Banjaluci se polemiše o cijenama novogodišnjih rezervacija u lokalima, koje su kao i prethodnih godina nešto veće za muškarce nego za žene. Kako bismo konačno dobili odgovor na pitanje zašto je to tako, razgovarali smo sa nekoliko vlasnika lokala u Banjaluci.

-U prosjeku, muškarci su krupnije građe u odnosu na žene i samim tim zauzimaju više prostora u lokalu. Na primjer, u klubu za isti sto možemo smjestiti deset žena ili šest muškaraca, rekao je vlasnik jednog od banjalučkih klubova.

nova

On takođe smatra da bi bilo nepravedno staviti istu cijenu za oba pola jer pored prostora koji zauzimaju, istraživanjem rađenom na gostima je utvrđeno da muškarci imaju i veći kapacitet pluća u odnosu na žene, tako da troše više kiseonika, a to sve ulazi u cijenu.

Na isto pitanje je odgovorio i Milovan Milišić, takođe vlasnik kluba, i to sličnim odgovorom, ali je obećao rješenje nastalog problema.

-U planu je da ubuduće izvršimo korekcije cijena tako što ćemo ih formirati na ulazu gdje će se vršiti sistematski pregled svakog gosta. Radićemo spirometriju, zatim mjerenje širine ramena, obima bicepsa i slično. To je jedini način da cijene budu realne, a svi gosti zadovoljni, što je naš najvažniji cilj u ovom poslu, objasnio je on.

Ostali vlasnici lokala nisu bili raspoloženi za razgovor pa su nas uputili na Udruženje ugostitelja, dok su iz Udruženja kazali da ni oni nisu krivi što se takav cjenovnik sam nametnuo, nego bi se građani trebali žaliti Udruženju fitnes trenera koji su u naše krajeve donijeli trend bildanja ramena i prsa kod muškaraca.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar