50 Nijansi Pive

Putare u Banjaluci iznenadio snijeg: Nije pao

Poučena iskustvom od prošle godine, Gradska uprava Banjaluka za uklanjanje snijega angažovala je nekoliko preduzeća, „Čistoću“, „Niskogradnju“ i „Eko euro tim“. Međutim, iako se temperature već danima kreću ispod nule, a zima je nastupila čak i kalendarski, snijega nema.

Iz „Eko euro tima“ navode kako im radnika ne manjka, imaju dovoljno mehanizacije i materijala za posipanje puteva, ali su iznenađeni  što nema snijega, i tvrde da bi sigurno pao da se službe nisu pripremile.

-Ukoliko snijega ne bude ni u narednim danima, planiramo da mi iznenadimo njega. Planirali smo da sakrijemo radnike, mehanizaciju i materijale, da pomisli da nismo spremni, a onda kad počne padati da svi izletimo na ulice i počnemo čistiti, objasnili su iz ove firme.

Iz Gradske uprave navode da im je u planu i da angažuju oko 1000 studenata koji će kada počne padati snijeg skakati i hvatati pahulje u užem gradskom području kako bi olakšali putarima posao.

putari

Banjalučani, sa druge strane, nisu oduševljeni  ovim planom, kao ni da se snijeg na području grada čisti sa više od 100 mašina i vozila jer su željni zimskih radosti, i strahuju da najmlađi ove godine neće ni vidjeti snijeg zbog brzine čišćenja.

-Mi smo za neko kompromisno rješenje, na primjer, da se čiste samo gradske saobraćajnice, a u prigradskim naseljima da se snijeg ne dira da imamo gdje odvesti djecu na sankanje, kaže jedna Banjalučanka.

Povodom nastalog problema i ovaj put se oglasila premijerka Željka Cvijanović, koja je objasnila da ni putari ni građani nemaju razloga za zabrinutost jer snježne padavine ne kasne nego su prolongirane.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar