50 Nijansi Pive

8 stvari koje svi mislimo, a ne smijemo reći o Beograđanima

Ako ste ikada upoznali ijednog Beograđanina, onda sigurno znate da se radi o sasvim posebnoj vrsti ljudi, na prvi pogled prilično nadmenih, #uhvatiosambogazajaja ljudi. Za njih smo mi iz manjih sredina, posebno sa ove strane Drine, grupa nepismenih krkana koji žive u pećinama, ženama se udvaramo toljagama, a svojim naglaskom pričamo samo da bi njima bili smiješni.

Baš kao i u svim tužnim pričama, činjenica je da, bez obzira na takav stav Beograđana prema nama, mi i dalje njihov grad smatramo Mekom, obećanom zemljom, mjestom za najbolje provode, mjestom sa najljepšim ženama, mjesto u kome živi Džej. I dalje, kad god malo više popijemo, sa rukama u vazduhu pjevamo: „Znam za jedan grad, zove se Beograd…“ i „Samo za tebe Beograđanko mala…“, jer svi smo imali barem jednu za kojom smo patili u životu, a koja nije htjela da je ljubi Bosanac.

Upravo zbog tih, takvih, otkrivamo vam šta zaista mislimo o vama, a rijetko ili nikada ne govorimo.

1. Sve što vam valja došlo vam je s ove strane Drine, od pisaca, preko pjevača pa sve do sportista. Premijera nećemo spominjati, on vam nije za neku pohvalu.

copic

 

2. April u Banjaluci je ljepši nego u Beogradu, ali Čola nije smio tako da otpjeva – ipak je, u vrijeme kad je snimljena pjesma, Tito živio u vašem gradu.

zdravko

3. Možda vi imate splavove i Skadarliju, ali mi imamo Tihe noći gdje za cenera maraka možeš popiti litru bijelog, flašu kisele, pojesti girice i glavušu, a imamo i Ružu sa OBE vrste vina.

beograd

4. Nama su Zemun i Beograd isti čo‘ek, smarate Čukaricama, Banovim brdima, Vračarima i krugom dvojke. NE ZANIMA NAS!

zemun

 

5. Hvala na Parovima, Farmama, Maldivima i Aci Lukasu, jer zbog njih imamo visoko mišljenje o sebi.

https://youtu.be/Mgxsg3UJE98

 

6. Poturili ste nam Partizan i Zvezdu kao da bez njih nemamo dovoljno razloga da mrzimo jedni druge.

bogdanov

7. Hvala što ste nam uzeli Dadu Glišića i Romanu.

glisic

 

8. Nije Sloba kriv, vi ste…

govna

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

2 komentara