50 Nijansi Pive

Splićani ljuti na Sarajlije: Ne kradite nam fore!

Iako je uvijek postojala ta neka posebna veza između Dalmatinaca i Bosanaca, ona bi mogla biti pokidana, jer su Dalmatinci optužili Sarajlije da im kradu fore i da treba da nađu svoj način da pokažu netrpeljivost prema ljudima koji dolaze iz Srbije.

Nedavno se u Sarajevu desio incident kada su na dva automobila srbijanksih tablica izbušene gume, a Dalmatinci su na ovu vijest žestoko reagovali.

-Nećemo dozvoliti da nam bilo krade naše prepoznatljive fore, zna se ko smo, šta smo i kako djelujemo i ne mogu sad Sarajlije doći i ponašati se kao i mi. Mi smo na našem imidžu radili godinama da bi nas neko tek tako kopirao. Ima bezbroj načina da se pokaže netrpeljivost, ali bušenje guma, razbijanje šajbi i ostalog je ono po čemu smo mi poznati, rekao nam je jedan Splićanin.

On je rekao i da će tražiti da se bušenje guma na autima srpskih tablica u Splitu stavi pod zaštitu UNESCO-a i da su već počeli prikupljati svu potrebnu papirologiju kako se ovakve stvari u budućnosti ne bi ponavljale.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar