50 Nijansi Pive

Narodna biblioteka postaje noćni klub? Šta o tome misle građani?

BANJA LUKA – Nakon spekulacija koje su se pojavile u domaćoj javnosti da bi Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske uskoro trebala postati noćni klub, ekipa 50NP je izašla na ulice glavnog grada i provjerila šta o tome misle građani.

 

MARKO (23):

“Odlična ideja i nije mi jasno zašto se toliko dugo na to čekalo. Velika je šteta što to nije ranije učinjeno i što onako atraktivna lokacija u centru grada ne služi ničemu.”

JOVANA (20):

“Da, čula sam za to i svim srcem podržavam takvu ideju. Smatram da je Banja Luka zaslužila noćni klub koji će biti ponos svih građana Republike Srpske.”

DŽONTRA (25):

“Naravno, starac. Ja dugo nisam ni znao čemu služi onolika zgradurina. Druže, meni kad dođe neka ekipa, niko me nije pit'o gdje ima dobra biblioteka, nego gdje se može izaći. Znači, buraz, oni koji hoće da čitaju neka to rade kući u svoja četiri zida, a nas normalne neka puste da uživamo.”

LEMI (26):

Iskren da budem, ne dopada mi se ta ideja. Mislim da je totalno pogrešno da biblioteka postane noćni klub. Ono što treba našem gradu, jeste jedna velika kladionica. To bi bila prava priča. Znači ono da radi 50 radnika, da se ne čeka toliko dugo u redu za uplatu tiketa. To je moj prijedlog i nadam se da će Grad imati razumijevanja za mlade i njihove potrebe.”

ČUPO (22):

“I samo Naaaaaprijeed…”

ĐOMLA (27):

“Ima tu i neki muzej, čuo sam. I to isto treba iseliti. Skupljaju starudije i smeće u centru. Ko voli taj otpad, neka ga nosi svojoj kući i neka napravi deponiju. To sve treba istjerati napolje i renovirati da to izgleda kako treba.”

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar