50 Nijansi Pive

NSRS mijenja naziv u OBADANJE!

Narodna skupština Republike Srpske, tačnije svako buduće zsijedanje, od danas će nositi naziv OBADANJE, a uskoro će se pokrenuti i inicijativa da ovaj naziv uđe u ustav kako bi se sve diglo na viši nivo.

Ovo je zaključeno na vanrednom sastanku sinoć, nakon što je ova riječ upotrebljena u Narodnoj skupštini.  Iz izvora bliskim onima koji odlučuju o ovakvim stvarima saznalimo smo da se već godinama traži pravi naziv za NSRS i da su je konačno pronaši.

-Mi već godinama, da ne kažemo decenijama planiramo da promijenimo naziv Narodnoj skupštini, ali jednostavno nismo mogli pronaći pravi izraz, juče kada smo čuli riječ OBADANJE znali smo da je to ono što najbolje opisuje svako zasijedanje i da ne postoji prikladnija riječ, rečeno nam je iz NSRS.

Pitali smo i stručnjake šta ovaj izraz tačno znači i evo šta nam je rekla profesorica srpskog jezika i književnosti Marija Zapetić.

-Obadati znači uznemiriti se, trčati kao muva bez glave, a obično se koristi u situaciji kada obad ugrize govedo pa on jedno krene bezglavo da se kreće.

I to je to.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar