50 Nijansi Pive

Rusi ne žele u Banjaluku, cijene nekretnina su im previsoke!

U posljednje vrijeme se uveliko priča o tome kako se sve više Rusa doseljava u srbiju zbog čega vlasnici nekretnina zadovoljno trljaju ruke jer mogu izdavati i prodavati stanove po nešto višim cijenama nego što je to dosad bio slučaj.

Ovaj trend je probudio nadu i kod naših ljudi, jer su se ponadali da bi se dio Rusa mogao “preliti” i kod nas, ali po trenutnoj procjeni to se neće desiti, jer interesanata nema.

Razgovarali smo sa ekonomisyom Mihajlom Brojčicom koji nam je objasnio zašto ne treba da se nadamo najezdi Rusa kojima ćemo prdavati i iznajmljivati stanove i kod nas.

-Ova nada koja se probudila kod naših ljudi nije nerealna, ali se neće ostvariti iz jednog prostog razloga – trenutne cijene nekretnina u Banjaluci su previsoke čak i Rusima tako da interes od strane njih ne postoji za naše tržište. Agencije i vlasnici nekretnina bi trebalo da razmisle o spuštanju cijena ako planiraju da dovedu Ruse i kod nas.

Mi smoke pokušali stupiti u kontakt sa nekim agencijama za prodaju nekretnina koji su nam rekli da se pad cijena nekretnina kod nas neće desiti u skorije vrijeme i da je to potpuno nerealno za očekivati jer je opšte poznato da je Banjaluka centar regiona i to će tako i ostati.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar