50 Nijansi Pive

Stranke apeluju da im se članovi ne hapse makar za vrijeme predizborne kampanje!

Tokom jučerašnjeg dana na adresu Ministarstva unutrašnjih poslova stiglo je pismo potpisano od predsjednika svih većih stranaka u Bosni i Hercegovini, koje je u stvari molba da se njihove članove ne hapsi akar dok ne prođe predizborna kampanja.

Članovi političkih partija u BiH smatraju da predizborna trka ne može biti poštena ako se članovi pojedinih strnaka privode za vrijeme kampanje.  Prema njihovim riječima, ako se takva praksa nastavi oni bi mogli samo prijavljivati jedne druge za razne malverzacije, a oni koji ostanu da budu izabrani za novu vlast, ali kako tvrde, to je jednostavno neizvodivo.

-Smatramo da bi tokom predizborne trebalo da bude aktivna zabrana hapšenja svih političkih subjekata i članova političkih partija koji na bilo koji način učestvuju u izborima kako bi utrka za vlast bila što poštenija.  Mi ne želimo da se nekoe nečija zlodjela opraštaju, već samo da se PROLONGIRAJU do poslije izbora, rekao je portparol jedne od stranaka potpisnica ove molbe.

Iz MUP-a kažu da će ovu molbu uzeti u obzir i da će pokušati da se suzdrže sa hapšenjia u naredna četiri dana, ali da isto tako ne mogu ništa sa stoodstotnom sigurnošću obećati.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar