50 Nijansi Pive

Ispisuju djecu iz VUKOVACA upisuju u PONAVLJAČE!

Nedavno je počela nova školska godina, a prema riječima profesora i nastavnika već postoje neka nova interesovanja kad su u pitanju kako djeca tako i njihovi roditelji.

Ranijih godina roditeljima je bilo jako važno da njihova dječica budu dobri đaci da imaju sve petice, da budu VUKOVCI, ali ove godine se to promijenilo i roditelji sve više teže tome da im djeca budu ponavljači, vjerujući da će na taj način biti uspješniji i da će steći neka znanja koja ne mogu steći iz knjige.

Ovaj trend je na prosvjetne radnike stavio nešto drugačiju vrstu tereta sa kojim tek treba da nauče kako da se nose s njim. Jedna profesorica nam je rekla da se ovom trendu nije nadala, ali da će kao i do sada pokušati da se iznesu s njim na najbolji mogući način.

-Ranije su nam dolazili roditelji da se žale čim im dijete dobije ocjenu nižu od petice, a sada se žale kada im dajemo dobre ocjene. Imali smo situaciju sa ocem jednog učenika koji je tražio informacije na kojima je insistirao da se njegovom djetetu daju jedinice kako bi mogao ponavljati razred, a kad smo mu rekli da on to nije zaslužio rekao je da ga ne zanima i da želi da mu dijete bude ponavljač.

Prema riječima pedagoga i psihologa, još uvijek nije u potpunosti poznato šta se krije iza ovog trenda, ali oni smatraju da će on proći već polovinom oktobra.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar