50 Nijansi Pive

Roditelji traže da im se ukine zadaća!

Udruženje roditelja djece mlađe od 112 godina odlučilo je da uputi protestnu notu Ministarstvu prosvjete kako bi oni urigarila kod šprosvjetnih radnika da im se ukine zadaća ili da se bar smanji količina koju svakodnevno moraju raditi jer ne stižu od svojih poslova.

Naime, majka koja j inicirala ovu akciju, majka je dvoje djece, jedno je u drugom, jedno u petom razredu i kaže kako jednostavno ne stiže da pored svog posla radi i zadaću.

-Posljednji put sam dobila minus iz matematike, a u pitanju su bile jednačine. Ja jednostavno nisam bila dovoljno koncentrisana na to i sve sam pobrakala. Zadaću sam radila nakon što sam se vratila iz druge smjene na poslu, a učiteljica za to jednostavno nije imala razumijevanja.  Zato sam odlučila da okupim sve roditelje koji su nezadaovoljni ocjenama i količinom zadaće da se obratimo Ministarstvu kako bi pokušali nešto promiejniti.

Ova majka kaže da zaista daje maksimum, ali da učiteljica ne želi da nagradi trud te da joj je posljednji put, na informacijama, zaprijetila jedinicom iz vladanja ako se ne sabere.  Ona joj je pokušala objasniti da radi po 10 sati i da nekad jednostavno nema kapacitet, ali je ova naglasila da je zadaća bitna i da joj se mora posvetiti.

Podržavate li?

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar