50 Nijansi Pive

Kako preživjeti septembar?

Taman što smo preživjeli prvi dan škole, već sutradan nas čeka novi stres i novo nerviranje, a to je početak predizborne kampanje. Da li ćeo i kako preživjeti i na koji način ćemo izaći iz svega ovoga pitanje je koje se nameće samo po sebi.

Stručnjaci kažu da je mjesec septembar, upravo zbog ova dva događaja, bez konkurencije najstresniji mjesec u godini i svima će biti potrebna određena pomoć.

Oni naglašavaju da kad su u pitanju školske obaveze uzimaju što više alkohola i tableta za smirenje (ne u isto vrijeme)  i to samo one koje im je propisao njihov ljekar, da što više odlaze u prirodu, šetaju i djecu prepuštaju bakama i dedama.  Isto tako preporučuje se da se sve Vajber grupe koje su povezane sa bilo kakvim školskim grupama stave na opciju “mute”.

-Isto tako pokušajte da što manje komunicirate sa mama i tatame djece iz razreda, ne dozvolite da se stvaite na raspolaganje i budete ona osoba koju će pitati šta djeca imaju za zadaću, rekli su stručnjaci.

S druge strane kad je u pitanju predizborna kampanja tu se mogu primjeniti iste metode preživljavanja kao i u prvom slučaju (alkohol i tablete) samo što je izbjegavanje interneta, društvenih mreža i televizije neophodno.  Kad god u gradu ili bilo gdje drugdje naiđete na šator, bježite glavom bez obzira, ne puštajte u kuću ljude iz raznih stranaka i poštansko sanduče zalijepite da niko ne može ubaciti letke ni bilo šta drugo.

Srećno nam!

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar