50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Svi pišu BLOG: Rodio se ponovo i pozvao sve na babine

Da nije apsurdno bilo bi genijalno.

Usled ekonomske krize i inflacije jedan naš sugrađanin se odlučio na “potez očajnika”. Naime, tridesetogodišnji M.M. pokrenuo je proceduru ponovnog upisivanja u Knjigu rođenih sa namjerom da porodicu i prijatelje pozove na babine, zatim krštenje i prvi rođendan.

Na pitanje šta ga je navelo na ovo odgovara:”Ljudi moji postalo je neizdrživo. Cijene toliko skaču da se u marketima i ne trude da ih promjene jer će poslijepodne mijenjati ponovo. Stari bicikl sam popravio a na auto smo neki dan navukli najlon što je zimus bio na drvima da čeka pad cijena goriva ako ikada padnu…”.

“SVE VAS RAZUMIJEM ALI KAKO STE DOŠLI NA IDEJU DA SE PONOVO RODITE?”

“Gledam neki dan malog od komšije,ni brige ni pameti a ko god im u kuću uđe gurka pare pod njega u krevetac…”

ŠTA VAŠA PORODICA I PRIJATELJI KAŽU NA VAŠE PONOVNO ROĐENJE?

“Uglavnom se ne raduju, onom malom komšijinom su se više radovali…Ali ne gledam ja mnogo na to,svi će redom biti obaviješteni da dođu i šta da ponesu i da ne dolaze suviše kasno kada se kupam.”

Razgovarali smo i sa rođakom koji je želio da ostane anoniman:”Uvijek je bio malo na svoju ruku…Prošle godine kada smo se svi učlanili u stranku za šest metara asfalta,on jedini nije htio. To što je isplanirao neće mu poći za rukom jer nije ni u mjesnom odboru stranke i nema ko da ga pogura.”

“DA LI CETE ICI NA BABINE?”

“Ako budem morao kupiću mu odjelce a na pare neka ne računa…”

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar