50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Sneki Simki: GORIVO NIJE POSKUPILO 2 DANA, NA PUMPAMA ZASTAVE SPUŠTENE NA POLA KOPLJA

Masovno spuštanje zastava na pola koplja zabilježeno je ovih dana na svim benziskim stanicama u BiH, jer gorivo nije poskupilo puna dva dana, pričaju očevici. Takva tuga među vlasnicima pumpi se ne pamti još od dana kad je donesena odluka da i oni moraju izdavati fiskalne račune za svaki litar prodatog goriva. Iz udruženja pumpadžija najavljuju da ako se ovakva situacija nastavi, pitanje je da li će građani imati gdje sipati gorivo, jer je njihovo poslovanje postalo potpuno neprofitabilno, te će oni vjerovatno biti primorani da zatvore svoje pumpe. Mi po ovakvim cijenama, koje evo već dva dana ne rastu, faktički više radimo volonterski, nego što ostvarujemo ikakvu dobit, kažu oni. Ali nije ni to problem, mi smo tu zbog naših gradjana. Mi pumpe nismo ni otvarali da se obogatimo, nego ovo sad prelazi i granicu održivosti troškova koje svakodnevno imamo. Neki od nas su bili prinudjeni da djecu iz Londona, već prebacuju u Beč, a jedan je čak kćerku prebacio u Grac, što samo govori koliko smo u teškoj situaciji.

Vlada se slaže da su pumpadžije daleko više pogodjene ovakvim stanjem nego gradjani, i najavljuje da ih neće ostaviti na cjedilu. U tom pogledu donesena je odluka da se kompletan republički fond koji je bio predvidjen za predškolsko obrazovanje za sledeću godinu preusmjeri njima. Što se tiče djece tog uzrasta ništa im neće faliti, saopštavaju iz Vlade. Već godinama gledamo onu djecu kako plaću na ulazu vrtića, i viču da neće u vrtić, a i babe i dede ih ostanu željne pa im onda moraju davati duple doze slatkiša kad dodju kući da se smire, tako da je ova odluka zapravo i afirmativni potez Vlade kojim promovišemo zbližavanje medju članovima porodice u ova teška vremena kad je porodica kao stub društva ugrožena, i prijeti da se potpuno uruši, rečeno je medijima iz pres centra Vlade.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar