50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Pero Balansero: ZVAO UKC DA PRIJAVI PODMETNUTU BOMBU, ZAKAZALI GA ZA NOVEMBAR

Zanimljiva situacija dogodila se prije neki dan na Univerzitetsko-kliničkom centru u Banja Luci, kada je došlo do nesporazuma izmedju anonimne osobe koja je zvala da prijavi podmetnutu bombu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, i dežurne sestre Stojanke koja se u tom trenutku javila na telefon.

Na njeno uobičajeno „UKC Banja Luka izvolite“, osoba sa druge strane žice povišenim tonom je izgovorila:

„Umrijećete svi nevjernici“

na šta je Stoja uzvratila:

„Prvo i prvo nemoj galamiti, nisam ja uši na putu našla. Drugo slušam ja njih svaki dan kako viču da će svi umrijeti, pa im ništa ne bude. Misle tako će preko reda doći na pregled. Eeeee pa nije ni Stoja pala sa Marsa, znam ja kako to ide. Aj sad se smirite i fino recite šta ste trebali?“

Anonimna osoba je nastavila:

„U ime Allaha, svi ćete pomrijeti, u zgradi je postavljena bomba“.

Stojanka se nije dala zbuniti nego je nastavila u svom ritmu:

„Ne znam u čije ime zovete, ali da je sveti Petar recite mu da mora imati uputnicu od porodičnog doktora, i ovjerenu zdravstvenu knjižicu. A to da će vam glava eksplodirati kao bomba vjerujem vam. I meni će od ovog telefona, cijeli dan zvoni, oće glava da mi pukne još od jutros. Neki dan mi zazvonio kućni telefon dok sam peglala, umalo se na peglu ne javih, sad bi’ imala trokut k’o znak civilne zaštite na glavi.“

Već vidno zbunjena osoba sa druge strane na trenutak zaćuta. Vidi da nema načina da izazove paniku i strah kod sestre Stoje, koja bi trebala da to prenese na ostalo osoblje u zgradi, pa odluči da još jednom glasno vikne:

“Biće kataklizma, neće vam pomoći ni evakuacija“.

“Participacija se ne plaća ako vam je ovjerena knjižica, a za pregled aneurizme prvi slobodan termin je 14. novembar u 11.00 časova. Prijatno.“ izgovori Stojanka, i mirno spusti slušalicu.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar