50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Munja: PECAO NA VRBASU PA ULOVIO GOLFA U DIJELOVIMA, I NAMJEŠTAJ ZA TROSOBAN STAN

Veliki ljubitelj rijeke Vrbas i dugogodišnji ribolovac, Gojko Štuka, od kako je u penziji veći dio svog vremena provodi na obalama ove rijeke. Medjutim, u poslednjih godinu dana spisak njegovih trofeja dopunjen je sa nekoliko stvari koji nisu svojstveni u ovom interesantnom sportu. Naime, on je u proteklih 12 mjeseci u Vrbasu „upecao“ Golfa keca sa komplet dijelovima, i to ona serija sa šiberom, napominje Gojko, i sa širokom lajsnom i dubokim branicima.

Sve je počelo tako, priča Gojko, kad sam iz Vrbasa dok sam lovio pastrmku na mjestu gdje je malo dublja voda izvukao veš mašinu „gorenje“. Znao sam da se našem narodu tu i tamo omakne da nekad ovakve stvari bace u rijeku, ali ono što je uslijedilo poslije toga u narednih nekoliko dana me fasciniralo. Ubrzo poslije mašine za veš izvukao sam i školjku za golfa keca, a onda dio po dio i sklopio sam cijelo vozilo. Vjerovali ili ne kresn’o je iz prve. Poslije toga su me zaredale neke fotelje, pa trokrilni plakar i tako sam namjestio i kompletan stan. Juče sam izvukao i klimu za stan, samo je nisam još stigao ugraditi.

U početku sam mislio kako je narod neodgovoran, i kako ne misli na okoliš i prirodu, medjutim sad vidim da u tim gestovima ima i plemenitih namjera. Ono što njima ne treba lijepo bace u rijeku, a mi koju smo skromnije kupovne moći to sebi lijepo upecamo, i svi sretni. Mislim da inspekcija ne bi trebala da kažnjava ove humane ljude, nego da ih nagradi za njihova nesebična davanja, i pomaganja onima kojima je napotrebnije.

I dok Gojko odlazi da zabaci udicu i nada se nekom novom ulovu, kaže kako bi mu trenutno dobro došao jedan televizor starije proizvodnje sa starim kanalima, jer mu žena kod kuće stalno kuka da na ovim novim televizorima koji imaju nove kanale nema serije Kasandra, koju je ona jako voljela, a brzo će joj i rodjendan pa bih je volio iznenaditi, optimističan je Gojko.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar