50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Modri Plavac: SIPANJE GORIVA ZA 20 KM POSKUPILO NA 25 KM

Članovi lokalnog udruženja „KOKUZ“ iz Bronzanog Majdana, koje okuplja ljude neopterećene radnim obavezama, i zaljubljenike u dokoličarski pristup životu, danas su na svom redovnom sedmičnom okupljanju, uz veliko JELEN pivo koje se pije isključivo iz flaše (u protivnom vam sleduje isključenje iz udruženja) konstatovali da je sipanje goriva za 20 KM poskupilo na 25 KM. Naime prisutni su primjetili da sve više vozača u toku sipanja goriva na lokalnoj pumpi umjesto onog tradicionalnog „sipaj mi za cvaju“ izgovara „sipaj mi za 25“.

Cijelog života sipam za 20 maraka, ali u poslednje vrijeme kako je gorivo poskupilo moram da dodam i onu gvozdenu od petaka – kaže Milojica Bezbriga, stanovnik Bronzanog Majdana i istaknuti član gore navedenog udruženja. Čuo sam da neki ljudi sipaju za 22 KM, pa čak i za 21 KM, od kako su nastupila ova najnovija poskupljenja, ali ja ne volim te cjepidlake i stipse, koji gledaju u svaku marku. Ja mislim da svi treba da se usaglasimo da nova cijena goriva bude „sipaj mi za 25“ i gotovo. Tako će nam svima biti lakše. Jest da to nema onu draž kakvu je imalo nekada kada samo kroz spušten prozor vikneš sipaj mi za cvaju, ali šta sad da se radi. Neće ni ovo do vijeka.

Na ovu najavu reagovali su i iz udruženja pumpadžija, koji apeluju na sve koji budu došli da sipaju gorivo da unaprijed spreme iznos od 25 KM, kako oni ne bi morali tražiti kusur, i svaki put prije preuzimanja smjene morali tražiti siću po obližnjim kladionicama.

Iz Vlade pak kažu kako ovo nedvosmisleno pokazuje da je došlo do očiglednog povećanja standarda života gradjana, za šta su oni zaslužni, te da će nastaviti marljivo raditi kako bi već početkom sledeće godine gradjani mogli osjetiti novi boljitak, i sipati gorivo u svoje rezervoare za čak 27 KM.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar