50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Mladen Stevanović: Osnovano Udruženje kockara Republike Srpske

Danas je održana  prva sjednica skupštine Udruženja kockara RS pod nazivom “Ne kune me majka što kockam, nego što se vadim”.

Za predsjednika Udruženja izabran je gospodin Slavko Zavala, a izabrano je i lucky six članova Upravnog odbora koji čine sljedeći kandidati:

Simo Bingo, Ivica Lajv, Ljubo Rulet, Branko Kocka, Mile Keš i Pero Dojava

Predsjednik Udrženja, gospodin Slavko Zavala, i lucky six članovi Upravnog odbora Udruženja usvojili su sljedeće odluke:

Odluku o klasifikaciji tiketa (uživo i u mrtvo klađenje). Odlučeno je da se tiketi podjele u pet glavnih grupa:

Grupa 1

“Zbogom siromaštvo tiket”

Tiket sa isplatom 100.000 KM i više, 6-7 parova sa kvotom preko 5.00, eventualno sistem skraćen za jedan par.

Od tipova se po pravila na tiket baca sve od 5+, 6+, 7+ do duplih pobjeda i poluvrijeme-kraj prelaza.

 Grupa 2

“Ponjava tiket”

Prilikom sastavljanja tiketa ovog tipa najbolje je, ako je moguće, uzeti listu i presuti sve sportske događaje za taj dan koji još uvijek nisu počeli na listić. Pa, šta upadne, od fudbala do kriketa i Counter Strike-a.

Grupa 3

“Crna serija STOP tiket”

Kao što mu i samo ime kaže, glavna namjena ovog tiketa je prekid crne serije kod igrača, odnosno dužeg vremena ne pogađanja ničeg. Idealno bi bilo staviti dva para sa po 1.20 kvotom i rastati se od cenera.

Ili, kako je i sam predsjednik Udruženja, gospodin Slavko Zavala, izjavio: “Stavi 2+ na dvije utakmice gdje pada gol iz svlačionice i ćuti.”

Grupa 4

“Dojava tiket”

San svakog poštenog kladioničara. Posebana draž i entuzijazam krasi ovaj vid klađenja. U kladionici vlada dobro raspoloženje, nada i veselje, svi krišom naglas pričaju o toj “dolazi sigurno” utakmici, džepovi se izvrću, uplaćuje se i posljednja para, raspoređuju se unaprijed pare od dobitka itd.

Zatim nastupa surova realnost i saznanje da se ustvari radi o dezinformaciji ili Facebook – Instagram prevari.

Ali, pravi kladioničar zna da novac od isplate nije pravi razlog ove vrste klađenja, nego iskustvo koje ono donosi i nalet adrenalina uživan zajedno sa svojim saborcima iz kladionice.

Grupa 5

“Sci-Fi tiket”

Sva moguća naučna fantastika koja ti padne na pamet upiše se na tiket i uplati se po’ marke. Kada se radnik koji kuca tiket prekrsti u čudu, znaš da je Sci-Fi tiket uspješno odigran. Što se tiče isplate ona je “spavaš li, mirno Bezose Džefu”.

Donijeta je i Odluka o pristupanju pregovorima sa Vladom RS oko isplate visine mjesečnog kladioničarskog dodatka. Povodom ove odluke prenosimo i izjavu za medije predsjednika Udruženja, gospodina Slavke Zavale:

“Nakon donošenja novog Zakona o igrama na sreću i dodatnog oporezivanja kladionica od strane države, uvođenje mjesečnog kladioničarskog dodatka je jedini logičan i razuman korak koji Vlada RS mora da napravi. Jer, mi kockari pravimo prihode kladionicama, kladionica putem poreza daje državi i red je da država nešto tog novca vrati nazad nama i tako u krug. Pa, i najlošiji aparat vrati nešto nazad!”

Gospodin Zavala dodao je i još da će udruženje nastaviti u budućnosti da se aktivno zalaže za prava kockara i poboljšanje uslova kockanja širom Republike Srpske.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar