50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Miki Veliki: METEOROLOG POGODIO PROGNOZU ZA SUTRA – KOLEGE GA OPTUŽILE DA JE VIDOVIT

Rade Mećava, zaposlenik Republičkog hidro-meteorološkog zavoda uspio je nakon tri godine, sedam mjeseci i devet dana dati prognozu vremena za sutra, koja se na kraju ispostavila kao tačna, saopštila je regulatorna agencija koja prati rad ovog Zavoda.

I dok je u samom Zavodu tim povodom organizovano slavlje, jer to vraća nadu u struku i povjerenje gradjanima koji su više puta negodovali zbog loših prognoza, jedan dio zaposlenih je bojkotovao proslavu, optužujući Radeta da je vidovit, te da takav rezultat nije moguće postići ako prethodno nemaš dojavu od „viših sila“. Sve je isuviše nadrealno da bi bilo istinito, tvrde kolege koje bojkotuju proslavu. Da je pogodio kakvo će vrijeme biti u narednih pola sata, pa i da mu povjerujemo, ali pogoditi kakvo će vrijeme biti sutra, takav rezultat nije moguće postići ako nemate transverzalnu vezu sa višim silama u svemiru, ističu oni.

Po Zavodu se već priča kako je Rade nešto ranije uzeo neke pare od kladionica jer je igrao na opciju da će se Srbija plasirati na Mundijal u Kataru, što je samo podgrijalo sumnje većine zaposlenih. Ko je još vjerovao da će Srbija pobijediti Portugal u gostima i plasirati se na svjetsko prvenstvo u fudbalu, a on je igrao na tu opciju. I sad mi recite da nije vidovit, sumnjičavi su neki od njih.

I dok se ne stišava bura oko ove neobične situaciije, na okolnim zgradama su primjećeni ljudi koji su počeli pratiti Radeta kad dolazi na posao, i snimati kako se obukao, kako bi i oni znali šta će obući.

Primjećeno je čak i par švercera sa gradske tržnice, koji su ranom zorom zauzimali mjesta ispred zgrade gdje živi Rade, kako bi eventualno dojavili svojim ljudima na terenu da odmah krenu u „Zoki komerc“ i pokupuju sve kišobrane, u slučaju da Rade ponese svoj, jer je poznato da kišobrani idu kao ’alva ispred „Boske“ kad narod nespreman krene kući, a kiša po običaju udari „iz vedrog neba“.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar