50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Deda Mraz: DRŽAVNI SLUŽBENIK OKRENUO DVA LISTA ODJEDNOM, PA MU POZLILO!

Strašna panika zavladala je prije neki dan u Ministarstvu razonode i tome sličnih poslova kada je jedan službenik nehotice u toku listanja dokumentacije okrenuo dva lista odjednom. Od tog napora odmah je osjetio jaku mučninu, glavobolju, i skoro da je u potpunosti izgubio svijest. Kad je malo došao sebi pričao je saradnicima o tom neobičnom iskustvu. Mnogi su širom otvorenih usta i sa strahom u očima začuđeno gledali i slušali njegovu ispovijest, a jedan dio zaposlenih je odmah pokrenuo peticiju da se svim državnim službenicima uvede dodatak na platu zbog otežanih uslova na radu, 3 pauze u trajanju od po 2 sata u toku radnog vremena, bonove za suši u Maloj stanici, te svaki utorak i četvrtak neradni.

Kako saznajemo nesrećni službenik je otvorio bolovanje i ne planira se vraćati na posao dok se u potpunosti ne oporavi, a kolege ga ohrabruju da svoj povratak na posao uslovi usvajanjem novog pravilnika kojim bi svi državni službenici bili adekvatno zaštićeni kako ponovo ne bi došlo do povreda opasnih po život kakva se njemu desila.

Svoja nastojanja da istraju u ovoj borbi istakli su i ostali zaposleni navodeći prije svega primjer koleginice Milke sa drugog sprata kojoj je prije par mjeseci pukao nov novcat nokat dok je punila heftalicu, kao i dugo poznati problem Steve iz administracije koji se već mjesecima bori sa računarom koji blokira na dijeljenju karata za pasijans, što kod njega izaziva sve veći stres, jer je obaranje rekorda koji je postavio kolega Milan prije odlaska u penziju postalo skoro nemoguća misija.

Šta još treba da se dogodi, pitaju se zaposleni u ovom Ministarstvu, kako bi nadležni shvatili da bi uslovi rada trebali biti bolji, navodeći da će u znak protesta do usvajanja novog pravilnika svoj posao obavljati simbolično, dva puta po 15 minuta u toku radnog vremena.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar