50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Dasa Vrbasa: NASA NAJAVILA PROLAZAK METEORA PORED ZEMLJE – U BiH NESTALO TOALET PAPIRA

Američka svemirska agencija NASA najavila je da će u narednih nekoliko dana pored planete Zemlje proći meteor veličine autobusa, te da će stručni timovi pomno pratiti njegovu putanju. Oduševljenje zbog ovog dogadjaja već se može osjetiti širom svijeta, tim prije što će pomenuti prolazak meteora čak biti vidljiv golim okom iz nekih dijelova svijeta. U Norveškoj je formiran organizacioni odbor koji ima zadatak da organizuje kolektivno praćenje ovog dogadjaja na trgovima u svim većim gradovima, dok se u Finskoj tim povodom organizuju i karnevali.

Uporedo sa tim na našim prostorima potpuno suprotno vidjenje pomenutog dogadjaja. Od momenta kad su lokalni mediji prenijeli vijest da će pored Zemlje proletjeti meteor veličine autobusa primjetne su povećane gužve u svim maloprodajnim i veleprodajnim objektima koji se bave prodajom robe široke potrošnje. U razgovoru sa prodavačima saznali smo da je već prvi dan po objavljivanju ove zanimljive vijesti u svim prodavnicama u BiH nestalo toalet papira, a trenutno su i zalihe ulja i brašna na izmaku. Kupuju se u većim količinama i ostali artikli, od kafe i šećera pa do dječijih pelena.

Znajući kako se na sjeveru Evrope gleda na ovaj dogadjaj, nismo mogli a da ne pitamo slučajne prolaznike zašto kupuju toliko prehrambenih proizvoda, i zašto prave tolike zalihe. Tako nam je Nedjo iz Šipova objasnio da on vjeruje da taj meteor neće proći pored Zemlje, nego će je pogoditi i to baš u onom trenutku kad bude okrenuta tako da udari u nas, jer kako kaže Nedjo ništa nas nije promašilo u proteklih 30 godina pa neće ni to. A kad već grune, veli Nedjo, onda je bitno da imaš brašna, malo slanine, bijelog luka i dobre rakije, pa za dalje ćemo vidjeti, dok se ta prašina ne slegne.

I penzionerka Smiljka iz Banja Luke više vjeruje da će nas meteor pogoditi nego da će nas omašiti, a i ako nas omaši poslije toga će sve sigurno biti skuplje, pa je bolje sada nakupoviti stvari dok su još po ovim cijenama, istakla je Smiljka.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar