50 Nijansi Pive

FK Naprijed pokreće školu za upravljanje klubovima, prvi učenici Murinjo i Klop!

Najpoznatiji fudbalski lub sa Mejdana otvorio je školu za trenere i direktore fudbalskih klubova koja bi sa radom trebalo da počne već od jeseni, a kako saznajemo interesovanje je veliko, i već postoje prvi upisnici.  Ovim tempom, iz uprave kažu, da će morati otvoriti više smjerova.

U ovoj školi treneri, direktori i članovi uprave klubova trebalo bi da uče kako se uspješno vodi jedan fudbalski klub, kako se za kratko vrijeme postižu sjajni rezultati i kako se izlazi na kraj sa preprekama koje ovakva vrsta posla donosi.

Iz izvora bliskih klubu saznajemo da su prvi učenici koji su se prijavili za ovaj poseban program Žoze Murinjo i Jirgen Klop, a priča se i da će s njima dođi direktori i vlasnici klubova kako bi savladali vođenje na svim nivoima.  Sigurni smo da će upravo zbog ove škole budućnost fudbala biti puno svjetlija i da će se neke stvari, na globalnom nivou, promijeniti na bolje.

Naše sagovornike upitali smo da li postoji interes domaćih klubova da unaprijede svoje znanje i poslovanje, a on nam je rekao da bi to za ve predavače bio veliki izazov, ali da prijava još uvijek nema.

-Znate kako, naši ljudi znaju najbolje sami i ne može njih neko učiti kako da rade posao.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar