50 Nijansi Pive

LGBT zajednica iz Federacije traži azil u Republici Srpskoj!

Nakon što je ovog vikenda u Sarajevu održana Parada ponosa, ali i kontra parada, pripadnici LGBT zajednice iz Federacije odlučili su da potraže azil u Republici Srpskoj, jer smatraju da će se u to dijelu Bosne i Hercegovine osjećati sigurnije.

U pismu koje jutros pristiglo u sve institucije Republike Srpske navodi se kako LGBT zajednica Republiku Srpsku vidi kao mjesto na kome će biti bezbjedni, na kome će moći slobodno da se kreću.

-Imajući u vidu cjelokupnu situaciju smatramo da bi Republika Srpska za članove naše zajednice bila bolje rješenje za život nego Federacije, a zaključili smo to nakon cijele frke koja se desila na društvenim mrežama prije, za vrijeme i nakon Parade ponosa. U banjaluci goli ljudi, bez obzira da li je u pitanju performans ili ne normalno šetaju, niko ih ne dira i ne šikanira, fotografija im, eventualno završi na nekom od portala i to je to.  S druge strane, neki viđeniji ljudi iz RS su otvoreno članovi naše zajednice i apsolutno niko ih ne dira i zato smatramo da bi život u RS bio puno jednostavniji, navodi se u ovom pismu.

Na kraju pisma se zaključuje kako se u Republici Srpskoj još uvijek može vidjeti duga, jer nije zabranjena.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar