50 Nijansi Pive

NOVO PRAVILO: Zabranjeno blicanje vozačima zbog policije!

Postoji ta jedna stvar po kojoj su vozači sa Balkana poznati, a to je solidarnost. Nigdje na svijetu se toliko žustro i srčano ne upozorava na policijske patrole kao kod nas.  A izgleda da će nam I to zabrabiti, jedino jedinstvo I slogu koje imamo.

Usljed nadolazećeg vala turista i dijaspore u našu zemlju dobili smo izjavu za javnost iz PU Banja Luka.

U periodu od 1. Juna do 31. avgusta ZABRANJENO je blicati vozačima koji idu u susret policijskim patrolama. Naime kako su naveli iz policijske stanice usljed ovih predstojećih dolazaka dijaspore i turista morali su zaposliti dodatnu radnu snagu koja se smatra sezonskim radnicima i povećanjem radne snage mora se povećati broj kazni i prekršaja koji su specijalno dobrodošli u formi Eura i stranih valuta.

Policija se žali da se blicanjem smanjuje broj prekršaja, ali i njihovi prihodi i potencijalne bonusi.

Posljedica ukoliko vas službenici uhvate na djelu da ste blicali jeste kazna od 20 KM i vadi se jedna sijalica koju ćete morati naknadno zamjeniti prije sljedeće predstojeće patrole da ne bi i tu platili naknadno 40 km.

Službenici se zahvaljaju na razumjevanju u periodu turističke sezone lova na „Znaš ti ko sam ja?“ i „Kod nas vani nije ovako“ .

Piše: Sanjin Bašić

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar