50 Nijansi Pive

Udarila kriza: Ministri krenuli da žive od plate i podižu je s računa!

Da je kriza ozbiljno uzdrmala sve kategorije stanovništva pokazuje slučaj da je sve više ministara u BiH krenulo da živi samo od plate i da podiže svoja mjesečna primanja s računa. Ovo nam je potvrdio jedan od ministara koji je po 1. put otkako je postao ministar otišao na bankomat da podigne platu.

„Nisam ni znao u kojoj banci mi je otvoren račun, ali u ova krizna vremena primorani smo da živimo od plate koja i nije nešto velika, svega 3 do 4 hiljade maraka. Iskreno, sve se manje možemo ugrađivati, a radi inflacije ni 100 hiljada maraka nije isto što je bilo prije dvije godine. Zato sam nedavno, prvi put nakon mnogo godina otišao na bankomat da podignem platu. Srećom da sam imao dosta para na računu, jer nisam imao potrebu da dižem pare do sada. Od tih para namirio sam sve potrebe i porodice i ljubavnica, te platio članarinu u stranci koju sam dugovao 5 godina“, objasnio nam je on.

Da je stvar postala ozbiljna priznala je i radnica u ministarstvu finansija koja radi na isplati plata.

„Ministar me nikad nije pitao kad će plata za ovih 8 godina otkako je u mandatu. U posljednja tri mjeseca stalno mi govori da je visok datum i raspituje se da li smo pustili platu. U par navrata vidjela sam ga u redu u banci gdje je sa ostalim radnicima čekao da podigne platu. Stvarno su neka nenormalna vremena došla kad i ministri moraju poput običnih radnika živjeti od plate“, objasnila nam je ona.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar