50 Nijansi Pive

Ruši se Banski Dvor kako bi se napravila zgrada od 20 spratova!

Kako saznajemo od dobro obaviještenih izvora, na mjestu sadašnjeg Banskog Dvora praviće se ogromna zgrada od 20 spratova!

Ovo je za naš portal potvrdio poznati biznismen i investitor Neimar Zgradoljubić, vlasnik firme „Beton komerc“. On kaže da će se radi gradnje grandioznog objekta u roku od mjesec dana porušiti Banski Dvor, a da će nova zgrada biti gotova za dvije godine.

„Drago mi je da su gradske vlasti postale razumne i odustale od gradnje kojekakvih parkova, gradskih trgova i spomenika od kojih niko ne profitira. Ne trebamo strahovati od betonizacije grada, pa poručujem kritičarima da ćemo svi imati koristi. Grad će zaraditi pare kroz komunalne takse, naši bogati građani će dobiti stanove na atraktivnoj lokaciji, a i ja ću lijepo na svemu da zaradim. Već sam krenuo u prodaju stanova, a cijena kvadrata će biti povoljna, negdje oko 20 hiljada maraka“, ističe Zgradoljubić.

Dodaje da je trenutno u fazi izmjena regulacionog plana te da ne bi trebalo biti problema kod dobijanja građevinske dozvole. Pojašnjava da je ova lokacija najidealnije mjesto za ogormni neboder, jer većina bogatih izbjeglica želi da živi u strogom centru grada i ne žali pare za to.

„Banski dvor je stara zgrada koju treba hitno zamijeniti jednom modernom zgradom od 20 spratova koja će u sebi imati i tržni centar, luksuzni restoran, bazen i teretanu. Ova građevina će se savršeno uklopiti u grandiozne okolne objekte koji se trenutno grade u blizini, govorim o Bijelom dvoru i onoj velikoj zgradi u rupi. Takođe, postigli smo kompromis i nova zgrada će ličiti na Banski dvor, tako što će imati bijelu fasadu. Ko zna, možda me radi ove zgrade upamte kao Bana Tisu Milosavljevića“, istakao je ovaj poznati investitor.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar