50 Nijansi Pive

Država će da pomogne vozače sa litrom goriva!

Po uzoru na brojne evropske države koje su uvele različite subvencije za kupovinu goriva ili zamrzle cijene na benzinskim pumpama, vlasti u BiH su odlučile da pomognu svoje građane na jedinstven način.

Naime, svi vozači u BiH dobiće naredne sedmice po litru ili litru i po goriva! Preciznije, oni koji voze na benzin dobiće litru i po, a oni koji voze dizel dobiće litru nafte s obzirom da je dizel skuplji za pola marke od benzina.

„Kako ukidanje akciza nije prošlo potrebnu proceduru i kako nismo zamrzli cijene goriva poput Hrvatske i Srbije, pod pritiskom javnosti mi smo pristali da velikodušno podržimo vozače. Samo ih molimo da donesu plastične flaše od litre ili litre i po kako bi im usuli gorivo koje poklanjamo. Iako će možda nekima ova pomoć izgledati nedovoljno, imajte u vidu da je gorivo 3 i po marke i da će se uz pomoć državi vozači moći preći dodatnih 10 kilometara”, rekli su nam iz Vlade.

Oni dodaju da sličan princip planiraju pa pripreme i kod nabavke ulja, te da će najvjerovatnije svaka porodica u BiH dobiti po dva decilitra ulja što će biti dovoljno za skoro tri ručka.

„Za sve one nezadovoljne koji se bune poručujemo da ostave auta i hodaju pješke ili voze bicikl. A mogu da kupe električna auta i pune ih na struju koja još uvijek nije poskupjela. Isto je i sa uljem i plinom, ako vam je skupo da kuvate i pečete pređite na sirovu i vegansku hranu koja je moderna otkako je Novak Đoković krenuo jesti”, istakli su iz Vlade.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar