50 Nijansi Pive

NOVO PRAVILO: Pun rezervoar samo uz dokaz o porijeklu novca!

S obzirom da divljanje cijena goriva u BiH ne prestaje, inspekcijski organi uvode pravilo po kom će se za svaki napunjen rezervoar na benzinskim pumpama tražiti uvjerenje o porijeklu novca!

“Slično pravilo već postoji u bankama gdje je nemoguće položiti veću količinu keša jer odmah postajete sumnjivi odakle vam tolike pare. Gorivo će sigurno ići na 5 maraka, a možda i na 10 pa će uskoro trebati 1000 maraka za pun rezervoar i mi ne smijemo rizikovati da nam neko uvaljuje sumnjiv novac”, rekli su nam iz Inspekcije.

Svi oni će morati dokazati odakle im tolike pare, a ako nemaju dokaz neće moći da natoče gorivo i biće rigorozno kažnjeni.

Pored zaposlenih na pumpama, pojačanu kontrolu će vršiti policija i poreska uprava koji će prilikom naplate računa provjeriti porijeko novca.

“Svako ko ima luksuz da natoči rezervoar do vrha potencijalno je sumnjiv, naročito ako vozi džipove u koje staje 150 litara goriva I koji troše 20 litara. Svi oni će morati dokazati odakle im tolike pare, a ako nemaju dokaz neće moći da natoče gorivo i biće rigorozno kažnjeni. Na kraju postavljamo logično pitanje, otkud ljudima uopšte sa ovako malim platama i velikim poskupljenjima da sipaju gorivo i vozikaju se po gradu?”, pojasnili su nam iz posebnog odjeljenja za kriminalitet.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar