50 Nijansi Pive

Naučno dokazano: Šoping na Zari izaziva najgoru ovisnost!

Grupa psihologa izvršila je obimno istraživanje o navikama šopingoličara i saopštila rezultate koji pokazuju da opsesivna kupovina na Zari izaziva jednu od najgorih vrsta ovisnosti.

U istraživanju je učestvovalo 500 ispitanika iz BiH, studenata i odraslih osoba koji su u proteklih godinu dana kupovali na Zari.

“Utvrdili smo da je ovisnost o otvaranju Zara aplikacije jača od ovisnosti od droge i nikotina, a višestruko veća od one koju izazivaju alkohol i šećer. Tokom istraživanja spoznali smo da su pojedine žene otvarale aplikaciju po 600 puta u toku jednog sata, odnosno svake minute po 10 puta”, istakli su naučnici.

Oni dodaju da su na vrhu liste ovisnosti bili državni službenici koji su imali po 100 narudžbi mjesečno, a rekorderka je gospođa iz Vlade koja je na ljetnjoj rasprodaji poručila 1000 artikala koji nisu mogli stati u jedan kombi brze pošte.

“Nisam mogla spavati, čekala sam do 4 ujutru da se pojavi moja veličina kako bih je ubacila u korpu. Rekli su mi da će skidanje sa aplikacije biti teže od heroina i kokaina, ali moj život je već uništen pa sam spremna da se izborim sa ovom bolešću. U stanu više nisam imala mjesta da gomilan krpice, a zadužila sam se u tri kredita kako bih isfinansirala silne kupovine”, pojasnila nam je ona.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar