50 Nijansi Pive

Državne službenice odbijaju bombonjere kako bi smršale do ljeta!

Nezabilježena situacija desila se jutros kada je grupa službenica u Vladi Republike Srpske masovno odbila da primi na poklon veći broj bombonjera. Ovu informaciju sa nama je podijelilo jedan vlasnik firme koji je na protokol donio papire za tender na kojem svake godine učestvuje.

„Šokirao sam se kada su mi rekle da vratim sve što sam im kupio. Svake godine im nakupujem najskuplje slatkiše jer su mi sređivale neke papire i ovo je prvi put da nisu htjele uzeti. Hajde da su to bile one jeftine turske bomonjere, ali ja sam napunio pune kese Bajadera, Rafaela, Ferera i švajcarskih čokolada. Kukale su da su se udebljale, a umjesto bombonjera tražile su mi pare jer su kako kažu ljetovanja ove godine poskupjela i da ne mogu to od plate isfinansirati“, rekao nam je on.

Službenice koje smo kontaktirali objasnile su nam svoje razloge odbijanja slatkiša koje im je u znak zahvalnosti donijela stranka.

„Mi smo postali prenatrpani različitim bombonjerama i čokoladama od kojih se samo debljamo. Naročito smo nabacili kile preko ovih praznika i kako je već sredina maja valja te kile skinuti do ljeta. Nas par je uplatilo ljetovanje u julu i avgustu i već smo od danas na strogim dijetama. Pa treba se skinuti u kupaći i slikati za Instagram, ne smijemo se obrukati radi sala oko struka i stomaka. Eto to je glavni razlog zbog čega do daljnjeg ne pripramamo mito u obliku bilo kakvog šećera, a rekli smo strankama da nam umjesto toga uplate po 100, 200 maraka jer su ljetovanja baš poskupjela, ili bar poklon bonove da nabavimo kozmetike i kreme za sunčanje“, istakle su one.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar