50 Nijansi Pive

Policajci negoduju: Ja'njetina poskupjela, a mito ostao na istom!

Sindikat korumpiranih policijaca obratio se javnosti koju je upoznao s činjenicom da teško preživaljavaju otakako je sve poskupjelo, a naročito prasetina i ja'njetina.

Ovo je već drugi apel saobraćajnih policajaca nakon što su prije prošle sedmice ukazali na problem sporije i opreznije vožnje, te su pozvali vozače da slobodno stisnu gas kako bi ih mogli kažnjavati, odnosno uzimati mito.

“Glavni problem je što je cijena janjetine otišla na 45 KM i mi od cvaje nemamo više vajde. Nas dvojica policajaca možemo pojesti oko dvije kile janjetine, popiti po gajbu piva, plus salate, pa nam je sad ceh u My Way-u rijetko ispod 200 maraka. To znači da dnevno moramo zaustaviti 10 auta da bismo se pokrili, a kako ljudi voze opreznije dešava se da dnevno imamo samo po dva vozača koji su prekoračili brzinu”, ističu u Sindikatu korumpiranih policijaca.

Dodaju da iz tih razloga zahtijevaju da se cijena mita uslađuje sa cijenom janjetinom.

“Vidjeli smo da su se u sindikatu državnih službenika izborili da cijena njihovih usluge ide na 50 KM, zato i mi tražimo da minimalac za policajce bude 50 maraka, a za vozače sa stranim tablicama 50 evra. Podsjećamo da smo se početkom godine obratili javnosti, zajedno sa sindikatom carinika i ljekara u vezi povećnja mita, ali da naša inicijativa nije naišla na odobravanje. Ako ovaj put ne dobijemo pozitivan odgovor bićemo prinuđeni da otpočnemo štrajk glađu što će itekako ugroziti poslovanje vlasnika pečenjara”, naglasili su u Sindikatu policijaca.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar